Okulumuzda Tuz Tüketimi

Özel Fidem Koleji Tuza Hayır Dedi; Aşırı tuz tüketiminin yol açtığı hastalıklar ve Toplumsal risk altında bulunan, çocuklar, kronik böbrek hastaları gibi özellikli grupların tuz kullanımları konusunda nasıl bir yol izlemeleri gerektiği konusunda düzenlenen konferans öğrencilerimize aktarıldı. Yapılan çalışmalarda Diyabet, Kanser, Obezite ve tuz tüketimi ilişkisine değinilerek Sağlıklı yaşama biçiminin aslında bir bütün olduğu aşırı tuzdan kaçınmanın da bir alışkanlık haline getirilmesi aynı zamanda bu alışkanlığın fiziksel aktivite ve sağlıklı beslenmeyle desteklenmesi gerektiği konusuna vurgu yapıldı. Gereksiz Tuz Tüketimini engellemek için okulumuz bünyesinde bir takım önlemler alındı. Okulumuzun yemekhanesinde aşırı tuz tüketiminin önüne geçmek için belirli oranda tuz kullanımına ve yemek masalarındaki tuzlukların kalkmasına pozitif sınıf toplantılarında öğrencilerle birlikte karara verildi.