Ortaokul

Home Ortaokul

Derse Katılım

Fidem akademik gelişim programımızda öğrencilerimizin MEB müfredatları doğrultusundaki kazanımları tam öğrenme modeliyle birlikte tematik yaklaşımlar metodu kullanılarak uygulanır. Bu yaklaşım ile çocuklarımızın keyifle öğrenebilecekleri bir ortamda düşünme becerilerini ve derslere olan ilgilerini arttırarak derse katılımlarını sağlarız.

İlgi ve Yetenekler

Sanatsal ve sportif etkinlikler programımızın amacı çocuklarımızın yaşam becerileri,  duygusal ve sosyal zekalarının gelişimi, iletişim ve ifade becerileri, kişisel gelişim ve öz disiplin becerilerinin gelişimi ve sağlıklı yaşam bilincini kazandırmaktır. Okulumuzda sanatsal ve sosyal etkinlikler programını, onların yaratıcı tarafının ortaya çıkartılmasına yarayan önemli bir süreç olarak görür ve akademik bir modelle de tüm branş dersleri ile sanatsal-sosyal etkinlikler programını ayın değerleri temasıyla birleştiririz.

Özgüven

Psikolojik gelişim ve evrensel değerler programıyla çocuklarımızın eleştirel düşünme becerileri, sosyal gelişimleri, takım çalışması yeteneği, öz güven, iletişim ve ikna becerileri ile evrensel ve toplumsal değer yargılarının gelişimini hedefleriz. Aylık olarak planladığımız kampüs içi ve dışı etkinlikleriyle çocuklarımızın beden ve ruh sağlıklarının dengeli bir şekilde gelişimi için çeşitli test ve envanterlerle raporlamalar yaparız. Program dahilinde sevgi, saygı, hoşgörü ve yardımseverlik, demokrasi ve özgürlük, inovasyon, empati ve çevre bilincini kapsayan birbirinden farklı sosyal sorumluluk projelerini birlikte planlar ve gerçekleştiririz.

Teknoloji Uyumu

Üreten insanları yetiştirmek; inovasyon, teknoloji okuryazarlığı ve girişimcilik becerilerini geliştirebilmeleri için çocuklarımıza yetenekleri doğrultusunda kendilerini bulacakları imkanlar sağlamaktır. Hayal gücünün önemli bir yer kapladığı yeni nesil teknolojiler, 21. Yüzyıl becerileri programı ile çocuklarımız teknolojik başarısı yüksek bireyler olarak eğitimlerini tamamlarlar.