Trafik İl Müdürlüğüne Gezimiz

1. SINIF ETKİNLİKLERİ

DERS ADI:  Hayat Bilgisi.

TEMA ADI:Benim Eşsiz Yuvam.

KONU: Trafik Kuralları.

SÜRE: 4 x 40

KAZANIMLAR: Okula geliş ve gidişlerinde insanların trafikteki davranışlarını gözlemleyerek kendisinin ve başkalarının trafikte doğru ve yanlış davranışlarını ayırt eder.

SÜREÇ: Çeşitli trafik işaret ve levhalarını öğrencilerimizle paylaştık. Daha önce bu levhalara rastlayıp rastlamadıklarını sorduk ve nerelerde gördüklerini konuştuk. Çeşitli dramalarla trafik kurallarının neden konulduğunu ve hangi olayda hangi işaret ve levhalarının olması gerektiğini tespit ettik. Konu ile ilgili sunumuzu izleyip birlikte değerlendirdik. Afişlerimizi yaptık. Kuruma gittiğimizde neleri merak ettiğimizi belirledik ve sorularımızı kaleme aldık. Gezimize heyecanla gittik. Polis abla ve ağabeylerimizle tanıştık. Güzel bir söyleşi yaptık. Bizlere birer yaka rozeti, “Trafik Dedektifi Kartı” , farklı farklı etiket paketleri hediye ettiler. Fotoğraflarımızı çekildik. Teşekkür ederek kurumdan ayrıldık. Artık hepimiz birer trafik dedektifiyiz. “Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım.” Sloganını daha çok içselleştirdik. Bize verilen bu görevi özenle yapacağımıza dair birbirimize söz verdik….

ÖĞRETMENLER: Seda Mermerkaya ve Osman Özelgül.