Özel Fidem Koleji öğrencileri ikinci kez Londra yolcusu

Geçen yıl, yaz tatilini yurt dışında değerlendirmek isteyen öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen “Kültürler arası etkileşimle dil  öğreniyorum” adlı projeyi hayata geçiren Fidem Koleji bu yaz tatilinde de aynı projenin ikinci aşamasını gerçekleştirmek üzere gerekli işlemleri tamamlayarak 23 Haziran Cuma günü proje sürecini başlatmıştır. Gönüllülük esasına göre katılımcı öğrencileri belirlediklerini ifade eden okul müdürü Bünyamin Sonat,  geçen yıla göre katılımın daha fazla olduğunu belirterek bu projeye süreklilik kazandıracaklarını, öğrencilerin uluslar arası düzeydeki bu eğitim etkinliğinden ileri derecede faydalandıklarına inandığını ifade ederek bu etkinliği geleneğe dönüştüreceklerini özellikle vurguladı.

“Yabancı dil eğitimi, yaşamın içinden canlı örneklerle ve yaparak yaşayarak öğrenme modeline uygun bir şekilde gerçekleştiğinde daha etkili olur.” Yalnızca teoriye  dayalı  eğitimlerin kazanımları ve yaşama yansımaları sınırlı olur.”  eğitim yaklaşımına dikkat çeken proje sorumlusu Turan ışık, çağın koşullarına ve ihtiyaçlarına göre programlarını güncellediklerini, daha iyiyi yakalama doğrultusunda yoğun emek harcadıklarını söyleyerek benzer projelerin sıklıkla hayata geçirileceğini ifade etti.  Projelerinin kapsamında yalnızca İngiltere’nin bulunmadığını,gelecek yıl   öğrencilerle  Amerika’ da uzun süreli bir eğitim etkinliği yapmayı planladıklarını ve bunun ön çalışmasını  başlattıklarını söyledi.

Projenin kafile başkanı Sefa Serdar Sonat da, Özel Fidem Koleji ve Portsmouth Üniversitesinin  iş birliğiyle   gerçekleştirilen etkinliklerden, geçen yıl çok iyi sonuçlar aldıklarını, bu yıl daha iyi bir sonuç alacaklarına inandığını belirterek bu projede görev üstlenmenin heyecan verici olduğunu, öğrencilerle birlikle eğlenerek öğrenmenin tadını çıkardıklarını, bu etkinlikte   dil eğitiminin yanı sıra  uluslar arası üne sahip üniversitelerde araştırma ve inceleme fırsatı bulduklarını,  öğrencilerin değişik ülkelerden gelen  öğrencilerle kaynaştıklarını, farklı kültürleri tanıdıklarını, başka uluslardan insanlarla arkadaşlık ilişkisi kurduklarını ifade etti.