3A ve 3B Sınıfları PTT İl Müdürlüğü Gezimiz

DERS ADI:  Hayat Bilgisi.

TEMA ADI: Benim Eşsiz Yuvam.

KONU: İletişimdeki Değişmeler.

SÜRE: 4 x 40

KAZANIMLAR:  Geçmişten günümüze iletişim teknolojilerinde meydana gelen değişimi araştırır.

SÜREÇ: Öğrencilerimize “Çevrenizde kullanılan en yaygın iletişim araçları hangileridir?” Sorusunu yönelttik. Gelen cevapları değerlendirdik. Konuyla ilgili bir örnek olay paylaştık. Olay üzerinde konuştuk. Çeşitli mesajlar çıkardık. Yeni yıl için tebrik kartları ve zarflar hazırladık. Harçlıklarımızdan 2 lira  para topladık. Gezi esnasında kartlarımızı çeşitli şehir ve ülkelere gönderebilmek için elimizden geleni yaptık. Ayrıca defterimize kitle iletişim araçlarını sıraladık. Gerekli notlarımızı aldık. Postacı şarkısı söyleyerek, PTT İl Müdürlüğü!ne gittik. Orada hazırlanan kartlarımızı gönderdik. Daha sonra posta dağıtım bölümünü ve kargo bölümünü gezdik. Mektupların nasıl tasnif edildiğini gözlemledik. Kargo paketlerinin nasıl gönderildiğine dikkat ettik. Çeşitli fotoğraflar çekildik. Okulumuza geri döndük.

ÖĞRETMENLER: Seda Mermerkaya ve Osman Özelgül.