3A-3B Ulaşım Araçları

DERS ADI: Hayat Bilgisi.

TEMA ADI: Dün, Bugün, Yarın.

KONU: Ulaşım Araçları Gelişiyor.

SÜRE: 4 x 40

KAZANIMLAR:  Ulaşım araçlarının geçmişten günümüze nasıl bir değişim geçirdiğini araştırarak bulgularını sınıfta sunar.

SÜREÇ: Ulaşım araçları ile ilgili bilmeceler sorularak konuya dikkat çekildi. Eski ulaşım araçları ile yeni ulaşım araçlarının görselleri karşılaştırıldı. Ulaşım araçlarının zaman içinde neden değiştiği sorularak sınıfta bir tartışma ortamı oluşturuldu. Ulaşım araçları ile ilgili çeşitli afişler ve maketler yapıldı. Geziye gidildiğinde darama çalışması yapıldı. Afişler ve maketler tanıtıldı. Trene binildi. Makinistle konuşuldu. Eski buharlı trene binildi. Eski tren ile yeni tren karşılaştırıldı.  Çeşitli fotoğraflar ve videolar çekildi. Okulumuza geri dönüldü. Oluşturduğumuz ürünler okul panosunda sergilendi.

ÖĞRETMENLER: Seda Mermerkaya ve Osman Özelgül.